New Feet

Alla skor från New Feet är utvecklade av ortopediska experter och tillverkade med högkvalitativa material för att säkerställa både stil och funktion. New Feet har ett brett utbud av skor med olika läster för att passa alla typer av fötter och behov. Oavsett om du letar efter skor för jobbet, en aktiv livsstil eller för specifika fotproblem, har New Feet skor som kan passa dig! Read More

Hållbara råvaror skapar miljövänliga skor

New Feet fokuserar mycket på att utveckla och tillverka skor som påverkar miljön så lite som möjligt. Alla deras skokomponenter tillverkas därför i EU och uppfyller EU-standarder och miljökrav. New Feets färgade läder är från EU och garvas ansvarsfullt. Alla skokartonger och förpackningar är tillverkade av återvunnet och återvinningsbart material.
New Feets skor tillverkas på fabriker i Portugal, där varumärket ser till att det är goda arbetsförhållanden för de anställda samt att de förblir korta transportsträckor för leverans till Norden. New Feet producerar även sina skokollektioner, lite i taget, för att undvika överproduktion. Skorna är slitstarka, hållbara och tillverkas i högkvalitativa material med lång livslängd. New Feet strävar efter att minimera sin påverkan på naturen och använder tillgängliga material i sin produktion utan att påverka koldioxidbalansen.

Läster som passar de flesta

Storleken på skon baseras främst på hur lång din fot är. Men eftersom vi människor även har olika breda och smala, fötter, vrister och anklar o.s.v. utvecklade New Feet ett unikt system för olika läststorlekar. Generellt sätt har alla New Feets skor breda läster. Varumärket har delat upp deras läster i tre olika kategorier; slim, medium och wide, där även de slimmade lästerna är bredare än en normal modesko. På så sätt kan du som kund enkelt hitta den sko som är bäst anpassad till din fots läst.
New Feet har speciellt utformade skor och läster för personer med hallux valgus. Personer med diabetes eller neuropati kan ha extra känsliga fötter, så fel sko eller inlägg kan lätt leda till skador. Därför har New Feet även unikt utformade skor och läster för dig med diabetes eller neuropati. Skorna är utformade för att minska risken för tryckskador och för att ge extra stöd och skydd för fötterna. Alla New Feet-skor är utformade för att vara justerbara, vilket betyder att du kan anpassa passformen för din fot. Detta gör det möjligt att hitta den perfekta passformen och skorna blir bekvämare att bära under både korta och långa perioder.

Om varumärket

New Feet skapades 2004 i samband med ett projekt med Bispebjerg-sjukhusets kunskapscenter för sårläkning. Detta resulterade i en serie skor och sandaler för sårpatienter och la grunden till efterföljande projekt – att fokusera på fotens välbefinnande och hälsa.
Varumärket är kända på de nordiska och utvalda europeiska marknaderna och har sitt huvudkontor i staden Raders i Danmark. New Feet grundades av danska Kim Pedersen med flera och han är idag chef för företaget. Varumärket arbetar med ett antal av Europas mest kompetenta råvaruleverantörer och producerar sina skor på utvalda skofabriker i Portugal. Dessa fabriker har många års erfarenhet av att tillverka och producera ortopediska skor.

Produkter från New Feet