För företag

Bra skyddsskor. Friska medarbetare.

Med 30 års erfarenhet av människans kropp och ett noga utvalt sortiment av skyddsskor och skoinlägg för olika branscher – hjälper vi företag att förebygga och avhjälpa belastningsskador hos sina medarbetare.

Bra skor och inlägg gör skillnad

Forskning visar att över 65% av bygg -och industriarbetare lider av besvär orsakat av överbelastning.

  • Att stå och gå långa stunder är en av de största riskfaktorerna för belastningsrelaterade problem i kroppens rörelsesystem bland arbetare.
  • Problem med allmän trötthet, bentrötthet, fotbesvär, knäbesvär, höftbesvär och ländryggsbesvär är signifikant större hos de arbetstagare som står eller går på hårt underlag tex betonggolv, jämfört med de som har ett mjukare underlag.
  • Studier visar att gå i en enkel skyddssko utan några speciella ergonomiska egenskaper kan leda till negativa hälsoeffekter för friska anställda.
  • Val av arbetsskor kan förebygga problemen i kroppens rörelsesystem när du står och går på hårda golv längre perioder.

Noga utvalda av våra ortopedingenjörer

Alla våra skyddsskor har bra dämpning och energiåtergivning, stabil konstruktion, högkvalitativa material, BOA-snörning och bra komfort – egenskaper som är viktiga för att skydda hela kroppen mot belastningsskador.

Sievi är Nordeuropas största tillverkare av skydds- och yrkesskor och kännetecknas av hög kvalitet, god passform och utmärkt användarkomfort, utan att pruta på säkerheten. MBT Skyddssko rekommenderas ofta av sjukgymnaster och läkare för att avhjälpa och lindra rygg-, höft- och knäledsproblem.

Så här hjälper vi er att hitta rätt skor

Genom kartläggning, analys och utprovning ser vi till att varje individ får arbetsskor som är anpassade efter behov och fysiska förutsättningar. Här berättar vi hur det går till.

Steg 1

Kartläggning av ditt företags behov

När du hör av dig till oss börjar vi med att ställa frågor för att få en större förståelse för era behov. Efter det får du ett avtal som du kan se över i lugn och ro.

Steg 2

Fot- och gånganalys på alla medarbetare

När vi har kommit överens om ramarna för avtalet, gör vi en analys för att ta reda på om det finns eventuella felställningar eller andra besvär som behöver justeras med skor och inlägg.

Steg 3

Individanpassade skor och inlägg

Våra legitimerade experter tar fram individanpassade skor och inlägg som hjälper dina medarbetare till mindre smärta och ökad livskvalitet.

Steg 4

Analysen sparas för framtida behov

När ni behöver byta ut era arbetsskor nästa gång räcker det med ett samtal eller ett mail till oss. Analysen håller i cirka tre år, sen kan det vara bra att göra en uppdatering.

Fysioterapi, stötvågsbehandling och ortoser

Rätt skor och inlägg gör stor skillnad för kropp och hälsa. Men ibland kan det finnas andra besvär som behöver behandling. Hos oss kan dina medarbetare få hjälp med fysioterapi, stötvågsbehandling och ortoser.

Kontakta oss så hjälper vi dig

Vi tar ett första samtal och lämnar därefter offert på skyddskor och skoinlägg för er personal.

 

Du kan även kontakta Marcus direkt så hjälper han er.

Marcus Särkijärvi
Affärsansvarig
0730 – 89 29 02
marcus@ortopedservice.se

Vanliga frågor och svar

Är det lång väntetid?

Antingen kommer ni till någon av våra butiker under våra öppettider för ett drop-in besök. Då får ni oftast hjälp inom några minuter. Vill ni hellre att vi kommer ut till er arbetsplats vill vi gärna he sex veckors framförhållning.

Får vi en offert så vi vet vad kostnaden blir?

Ja. Vi börjar alltid med ett samtal för att få en uppfattning om era önskemål och behov. Därefter lämnar vi en offert.

Finns det flera olika modeller hos er?

Ja, våra ortopedingenjörer har valt ut ett sortiment av lågskor, kängor och vinterkängor med olika funktionalitet för att kunna tillgodose många behov. Det gemensamma för alla våra modeller är att de är stabila, bra energiåtergivning, bra användarkomfort och högkvalitativa material. Modellerna är S3- eller S1P klassade.

Hur lång tid tar hela processen?

Fot -och gånganalys inklusive rekommendation av inlägg och skor tar 15 minuter per person.

Efter genomförd analys tar det tre veckor tills ni får era skor levererade.

Hur ofta behöver man byta ut sina skyddsskor?

Vi rekommenderar att du byter ut dina skor och inlägg en gång per år. Alla fot- och gånganalyser sparas hos oss och är giltiga i tre år, så nästa gång du beställer behöver du bara höra av dig via mail eller telefon.

Kan jag köpa bara inlägg?

Ja det går bra. Hör av dig till marcus@ortopedservice.se för offert.

Kan man beställa skorna online?

I dagsläget kan du inte beställa skyddsskor via vår webbshop. Fot- och gånganalys för att kunna ta fram individanpassade skor och inlägg är en stor och viktig del av vårt erbjudande. Det kan vi inte lösa genom en webbshop. Däremot kan du som redan är kund göra en återbeställning via mail till marcus@ortopedservice.se

Kommer ni till oss eller vi till er?

Vi gör det som passar er bäst. Det krävs dock minst 10 personer/tillfälle för att vi ska åka ut till er.

Vad är en stötvågsbehandling?

Stötvågsbehandling är en effektiv och rekommenderad behandlingsmetod mot smärta i muskler och senor. Stötvågen genererar tryckvågor till den skadade vävnaden som resulterar i ökad metabolisk aktivitet, blodcirkulation, vävnadsåterbyggnad och mindre smärta. Målet med behandlingen är att stimulera kroppens självläkning, minska smärta och öka funktionen i det skadade området. Innan behandlingen börjar tar vi en noggrann sjukdomshistoria och gör en undersökning för att fastställa diagnos. Rätt diagnos ger lämplig behandling och snabbare resultat.

Vilka branscher passar era skor för?

Vi hjälper alla branscher som har behov av att förebygga eller avhjälpa belastningsrelaterade problem med skor och/eller inlägg. Självklart ser vi till att skorna har skyddsklassen som behövs i just din bransch.

Vilka områden åker ni till?

Vi åker inom Skaraborg och Trestad, men kan också åka längre ibland beroende på personalgruppens storlek. Hör av dig till marcus@ortopedservice.se för en förfrågan, så tittar vi på möjligheten att komma ut till er.

Vilken skyddsklass behöver jag?

Skyddsskor är alltid försedda med en skyddståhätta som klarar en belastning på >200 J. De är märkta med SB om de uppfyller baskraven.

Om de också skyddar mot andra risker är de märkta med S1–S7 beroende på vilka andra risker de skyddar mot. På t ex bygg- och anläggningsarbeten eller tillverkningsindustrin ska man använda skyddsskor om det inte är helt uppenbart onödigt. Även arbeten som inte direkt kräver skyddsskor kan ändå ha behov av detta.

För att välja rätt typ av skor måste man först ta reda på vilka förhållandena är där skorna ska användas. Därför behöver man göra en riskanalys.

Arbetsgivaren är skyldig att avgöra om arbetet kräver personlig skyddsutrustning, som till exempel skyddsskor.

Hittar du inte svar på din fråga?