Om Ortopedservice

Tillgänglig ortopedteknik för en ökad livskvalitet

Vi finns till för alla som behöver vår expertis

Oavsett om du arbetar inom vården, regionen, driver företag eller är en privatperson som behöver vår expertis och ortopedtekniska hjälpmedel, finns vi här för att göra det enklare för dig.

Så hjälper vi

Företag

Vi hjälper företag förebygga belastningsskador hos sina medarbetare med ortopedtekniska skor, individuella skoinlägg och andra hjälpmedel. Genom analyser och tester tar vi fram den bästa lösningen för varje enskild individ.

Så hjälper vi

Västra Götalandsregionen

Vi stöttar Västra Götalandsregionen genom att arbeta aktivt med ökad tillgänglighet av ortopedtekniska hjälpmedel. Vi arbetar evidensbaserat för att hela tiden utveckla och ta fram nya effektiva tekniker och metoder.

Så hjälper vi

Patienter

Vi tar emot patienter från andra vårdinstanser, eller via egenremiss, som behöver hjälp att prova ut, anpassa och beställa hem ortopedtekniska hjälpmedel som ortoser, proteser, skor och individuellt anpassade skoinlägg.

Så hjälper vi

Kunder

I våra butiker finns vi tillgängliga för att hjälpa kunder hitta rätt skor och hjälpmedel för enklare besvär som inte kräver vård. Vi har också en webbshop och kan erbjuda rådgivning via telefon.

Vår historia

Vi har gjort ortopedteknik tillgänglig för alla sen 1987

Vår brokiga historia börjar egentligen långt före 1987. Anders Engblom och Owe Thyrén – grundare av Ortopedservice – pendlade redan 1980 från Skövde till Lidköpings sjukhus en dag i veckan där de tillverkade ortopedtekniska hjälpmedel.

Läkarna fattade snabbt tycke för Anders och Owe. Inte minst för deras omtanke för patienterna, deras höga servicekänsla och att de fick saker gjorda snabbt. Därför fick de frågan om de ville ta över den ortopedtekniska verksamheten för Lidköpings sjukhus, som då drevs av Landstingets Inköpscentral.

I februari 1987 öppnade Anders och Owe Sveriges första privatägda ortopedtekniska verkstad på Källargatan i Lidköpings centrum. Även Kerstin Östholm, sytekniker som var kollega med grundarna, följde med från start som korsettsömmerska och receptionist. 1989 fick de också möjlighet att ta över den ortopedtekniska verksamheten på sjukhuset i Skövde.

Från början slet Anders, Owe och Kerstin i verkstaden från tidig morgon till sen kväll – mer eller mindre oavlönade det första året. Deras enda fokus var att hjälpa patienter att snabbt råda bot på sina besvär. På den tiden fanns det inte lika många skor att välja mellan som idag och alla skor tillverkades för hand efter patientens behov.

Idag har Ortopedservice ett brett sortiment av skor från ledande tillverkare världen över. Vi har utökat vår verksamhet med två butiker i Uddevalla och Skövde, där du kan få professionell hjälp med ortopedtekniska hjälpmedel utan att behöva gå via vården.

Anders och Owes hjärtliga engagemang och starka drivkraft lever kvar än idag: Att öka människors livskvalitet genom att göra ortopediska hjälpmedel tillgängliga för alla.

Den visionen har vi levt för sen 1987.

Du kan alltid räkna med att vi är

Ärliga

Som kund eller patient hos oss kan du räkna med att du får veta allt som rör dig och din behandling. 

Hjälpsamma

Hos oss arbetar olika yrkesgrupper för att hjälpa människor på bästa sätt till högre livskvalitet. 

Engagerade

Vi gör det som krävs för att alla som besöker oss ska få rätt behandling och hjälpmedel för att lindra sina besvär. 

Nytänkande

Vi håller oss uppdaterade om nya hjälpmedel och tekniker som kan hjälpa våra patienter och kunder. 

Vill du hjälpa oss öka livskvaliteten?

Vi växer och söker nya skickliga kollegor med hjärtat på rätt ställe.