Integritetspolicy

Denna policy beskriver hur vi på Ortopedservice samlar in, använder och skyddar dina personuppgifter.

Vilken information behandlar Ortopedservice?

Vi samlar in information som hjälper oss att tillhandahålla en tjänst till dig, det inkluderar:

  • Enligt lag, nödvändig information om din order, så som din orderhistorik
  • För- och efternamn, personnummer, organisationsnummer, adress, e-postadress, telefonnummer, kundnummer, användarnamn, lösenord, IP adress och information om din användning av vår webbplats
  • Uppgifter du lämnar till oss via våra kontaktformulär
  • Uppgifter om köp du gör på e-handeln
  • Uppgifter om dina besök på e-handeln, såsom exempelvis trafikdata, positionsdata, webbloggar och annan kommunikationsdata.

Hur kommer ni använda min information?

Ortopedservice kan komma att överföra dina personuppgifter till leverantörer som vi har anlitat för bl.a. lagring, optimering av webbplatsen och våra applikationer, samt e-postutskick.

Dessa mottagare har endast rätt att behandla dina personuppgifter för vår räkning i samband med att de utför en tjänst för Ortopedservice. Exempel är nyhetsbrevsutskick eller digital annonsering. Vi vidtar alla rimliga legala, tekniska och organisatoriska åtgärder för att säkerställa att din data hanteras säkert.

Hur länge har ni min information?

Vi har redovisningskrav som gör att vi behöver hålla en del av din information i upp till 7 år, därefter så kommer den raderas. Information som vi använder för nyhetsbrevsutskick eller marknadsföring kommer behållas fram tills den tidpunkt du själv väljer att avprenumerera från den.

Vart behandlar ni informationen?

Din information lagras i datacenter inom den Europeiska Unionen. Av tekniska skäl så kan våra underleverantörer behöva flytta information till andra länder utanför EU. Om detta sker så används lämpliga skyddsåtgärder och standardiserade dataskyddsbestämmelser som godkänts av EU-kommissionen.

Vilka rättigheter har jag?

Rätt till information: Du kan begära att få en kopia på de personuppgifter vi har om dig.

Rätt till rättelse: Vi vill säkerställa att din information är uppdaterad och korrekt. Du kan begära att få din information rättad eller borttagen om du anser att den är inkorrekt.

Rätt till radering: Du kan begära att vi ska radera dina personuppgifter. Vi får inte radera uppgifter som lagen kräver att vi behåller.

Dataportabilitet: Du kan be oss att flytta dina personuppgifter från vår IT miljö till någon annan, antingen ett annat företag eller till dig. Detta gäller inte uppgifter som lagen kräver att vi behåller

Ta tillbaka samtycke: Du kan ta tillbaka ditt samtycke till att dela din information eller att ta emot marknadsföring / utskick när som helst. Antingen genom att avprenumerera från meddelandet eller kontakta oss via e-post.

Klagomål: Du kan kan lämna ett klagomål till datainspektionen om du anser att vi behandlar dina personuppgifter i strid med dataskyddsförordningen.

Hur kan jag använda mina rättigheter?

Om du vill använda någon av dina rättigheter så kontaktar du oss via e-post som finns längst ned i denna policy. Om du vill lämna ett klagomål till datainspektionen så behöver du kontakta dem.

Uppdateringar till denna policy

Vi kan komma att uppdatera denna policy och kommer då publicera dem på denna webbsida. Denna policy uppdaterades senast den 23 maj 2018.

Hur du kan kontakta oss

Om du har några frågor angående denna policy eller hur vi använder din information, eller dina rättigheter så kan du kontakta oss på följande adress:

Skaraborgs Ortopedservice AB
org. nr 556990-9921
Skaraborgs Sjukhus
541 85 Skövde
sosab@ortopedservice.se