Viking

Vill du ha sportiga skor som håller länge och är anpassade för det skandinaviska klimatet, är Viking något för dig. När du ska ge dig ut på äventyr, kommer Viking garanterat hålla dina fötter varma, torra och bekväma – oavsett väder. Read More

Skor för alla väder

Ska du ta en långpromenad i skogen, eller hänga med barnen i lekparken under en regnig höstdag? Oavsett hur ditt äventyr ser ut, och vilket väder du ska utföra det i, kommer att par skor från Viking hålla dina fötter varma och torra. Deras skor är nämligen tillverkade med ett GORE-TEX lager som håller borta fukt samtidigt som det låter fötterna andas. Det gör att du kan vara utomhus en hel dag, utan att känna dig obekväm på grund av blöta och kalla fötter.

För långa dagar utomhus

Viking skor har många funktionella detaljer, som exempelvis extra stöd för hälen och fotvalvet, extra stötdämpning, vattentäta material och andasförmåga. Många använder därför skor från Viking när de till exempel har ett arbete som kräver långa dagar utomhus. Deras sula ger ett bra grepp, vilket gör att de passar perfekt för vandring på tuffa terränger.

Vissa av Vikings skor använder sig av den så kallade BOA-teknologin. Skor med detta system och teknologi har en hjul-liknande funktion på sidan. via denna kan du genom tryck och vridning anpassa skons passform efter din fot. Detta passar extra bra för dig som söker extra stabilitet eller kontroll över hur din sko sitter på foten. Tack vare BOA-teknologins stabilitet minskar du även risken för att vricka foten i svårpasserad terräng.

Om företaget

Viking grundades 1932, och har vuxit till en ledande aktör inom tillverkning av skor i Norge. De har en lång tradition av kärlek till naturen, och deras skor tillverkas med omsorg för människor och miljön. De strävar alltid efter att hitta nya skotekniker för att hålla sig i framkant med dagens krav från kunder och för att skapa skor som klarar tuffa terränger och alla typer av väder. Viking jobbar även med flera olika hållbarhetsinitiativ, som användning av miljövänliga material och etiska arbetspraktiker vid tillverkningen av deras skor.