Scholl

Scholl erbjuder innovativa och högkvalitativa skor som hjälper människor att ta hand om sina fötter och förbättra sin fotkomfort och hälsa. Alla deras skor tillverkas av på ett hållbart och miljövänligt sätt. Dessutom ger Scholls unika fotbäddsteknologi en masserande effekt på dina fötter - hela dagen. Read More

Gröna steg inom skotillverkning

Scholl tillverkar skor på ett hållbart sätt och för att minska sin miljöpåverkan. Företaget arbetar för att använda mer hållbara material och processer i sin produktion och för att minska avfallet.

Scholl har startat ett initiativ som kallas “Green Steps” där företaget tar hänsyn till miljön i alla sina beslut. Genom detta initiativ vill Scholl minska sin miljöpåverkan genom att minska sitt avfall, använda mer hållbara material och processer i sin produktion och att främja hållbara konsumtionsvanor hos kunderna. Därför designas och tillverkas även alla Scholls skoprodukter med målet att hålla en lång tid framöver.

Fotriktiga teknologier för dig på språng

Stress och trötthet påverkar hur vi går. Scholl har därför skapat fotriktiga skor och tofflor med fokus på att lindra och förebygga felaktig fotställning vid dessa symptom. Scholl har utvecklat teknologier som Gelactiv™ och Memory Cushion, som hjälper till att minska stressen på fötterna när man går eller står under en längre tid. Dessa teknologier ger enastående fotkomfort och är perfekta för personer som är aktiva och ständigt på språng.

Scholl erbjuder också teknologier inom Bioprint™ och Biomechanics. Dessa bidrar till att korrigera fotställningen och lindra och förebygga smärta i fötterna. Dessutom erbjuder Scholl avtagbara sulor som är speciellt utformade för att passa deras skor men kan också anpassas med personliga ortopediska insatser för högsta möjliga komfort.

Även Scholls fotbäddar är anatomiskt formade och rullarna, på sulan, stimulerar fötterna med lätt massage. Detta gör Scholls skor perfekta för personer som har fotproblem eller vill förebygga dem och hålla fötterna torra, friska och bekväma samtidigt som de är aktiva och njuter av livet.

Om varumärket

Scholl grundades år 1904 av William Mathias Scholl i Chicago, USA. Då var han fotvårdsentusiast och utvecklade produkter för att hjälpa till att lindra fotproblem som han stött på i sitt arbete som medicinsk utbildare.

Under åren har Scholl expanderat globalt och säljer allt ifrån skor, tofflor och sandaler till sko och fotvårdsprodukter i mer än 70 länder runt om i världen. Förutom skor utvecklar och tillverkar företaget även inläggssulor, fotvårdsprodukter och strumpor. Varumärket har en stark historia av att ta fram effektiva fotvårdsprodukter och fortsätter att vara ett av de mest välkända och respekterade varumärkena inom fotvård.