Eskimo

Jobbar du i råa väderförhållanden eller längtar du efter vinterpromenader i skog och mark? Hos Eskimo hittar stabila vinterkängor som håller dig varm och bekväm hela dagen. Eskimo tillverkar och specialiserar sig på vinterskor för både kvinnor och män och är kända för sina högkvalitativa material, bekväma passform och höga prestanda i kalla klimat. Read More

Skydd mot kyla

Skor från Eskimo är tillverkade och designade av avancerade material för att hålla fötterna varma och torra i kalla och våta väderförhållanden. Inspirationen kom från hårda, kalla och blåsiga svenska vintrar i slask och snö. Därför är alla skor, kängor och stövlar från Eskimo 100% vattentäta och använder sig av en andningsbar teknik som hjälper till att hålla fötterna luftiga och torra.
Eskimos Curling-stövlar är exempel på hur skor från Eskimo skyddar mot kylan. Dessa stövlar har en yttre konstruktion med fyra lager som isolerar kylan men samtidigt ventilerar och ser till att det är lagom varmt för dina fötter inuti stöveln. Alla skor från Eskimo har också ett varmt och mjukt ullfoder som bidrar till att hålla fötterna varma. Detta kan passa dig som har känsliga fötter eller cirkulationsproblem, men även personer som går långa skogspromenader i vinterkylan. Skorna är också tillverkade av vattenavvisande material som håller fötterna torra och skyddade.

Tjock sula med extra stöd

Eskimos skor har flera egenskaper som kan vara särskilt fördelaktigt för personer som har eller vill förebygga fotproblem. Skor från Eskimo är tillverkade för att ge extra stöd och stabilitet i svår, kall och hal terräng.

De smarta ortopediska sulorna i Eskimo-stövlar är byggda på en 4 lager tjock yttersula som fångar in varm luft och isolerar från kylan. Många av Eskimos modeller har även en mjuk och flexibel ovandel som ger god rörelsefrihet och minskar trycket på foten. Skor, kängor och stövlar från Eskimo passar därför dig som letar bekväma, varma och stötdämpande skor till årets kallare månader.

Om varumärket

Eskimo är ett svenskt skomärke som grundades 1917 i byn Öjebyn i Piteå kommun i Norrbotten. Varumärket har en lång tradition av att tillverka vinterskor och är särskilt kända för sina varma och slitstarka skor med extra stöd för foten.

Idag är företaget baserat i Älvsbyn och alla skor tillverkas fortfarande i Sverige. Eskimo arbetar för att vara ett miljövänligt skomärke och använder endast miljövänliga material i sina produkter. Deras produktfilosofi är samma sedan starten – Skor från Eskimo ska hålla dig varm och torr.