Birkenstock

BIRKENSTOCK är mest kända för sina trendiga men också tidlösa skor. Alla deras skor och sandaler är tillverkade med företagets unika vadderade anatomiskt formad fotbädd som består av miljontals små luftbubblor vilket ger otrolig komfort för dina fötter. I sortimentet hittar du ett stort utbud av både herr- och dam-skor. Read More

Från kork till sko

BIRKENSTOCK tillverkar sina produkter av miljövänliga material. Kork-latexblandningen som används för att tillverka deras unika fotbädd är hållbart framtaget, och företaget har till och med utvecklat ett sätt att återvinna och återanvända gamla fotbäddar. Detta för att skona miljön ytterligare. Dessutom har många av BIRKENSTOCKs skor utbytbara sulor, vilket förlänger skons livslängd och minskar avfallet. Detta betyder att du som har ett favoritpar BIRKENSTOCK, som du använder så fort du får möjlighet, inte behöver oroa dig. Du kan slita dem med hälsan och få sulan utbytt mot ett exakt lika tåligt och hållbart exemplar som när du köpte dem.

Unik fotbäddsteknologi

Det som skiljer Birkenstock från andra skomärken är deras unika fotbädd. Detta revolutionerade produktkoncept utvecklades på 1930-talet och är designad för att stödja och främja fotens naturliga funktion. Fotbädden är utformad för att efterlikna formen av en hälsosam fot, och ger stabilt stöd för fotvalvet, har en djup hälkopp och gott om utrymme för tårna att röra sig fritt. Genom denna design får du hjälp att placera foten rätt och främja en jämn fördelning av din vikt. På så sätt kan Birkenstocks fotbädd hjälpa till att förhindra trötthet i fötterna och minska risken för att utveckla fotproblem i framtiden.

Om varumärket

Varumärket BIRKENSTOCK är en av de fem största skomärkena i världen och Tysklands mest kända varumärke internationellt. Företaget och varumärket grundades redan år 1774 av Johann Adam Birkenstock i den tyska delstaten Hessen. Där föddes företagets passion för att tillverka fotriktiga skor och än idag tillverkas majoriteten av BIRKENSTOCKs produkter i deras egna produktionsanläggningar runt om i Tyskland. Konceptet är den samma sedan starten år 1774 men har kultiverats och vidareutvecklas tack vare århundraden av unika erfarenheter som gått i arv i generation efter generation.