Fidelio

Fidelio-skor perfekta för dig som vill ge sina fötter sköna skor med extra stöd. Skomärket är specialister inom tillverkningen av skor för personer som har eller vill förebygga fotproblem. Oavsett om du väljer kängor, sandaler eller slip-ons, kan du nu äntligen återfå frihet och rörlighet till dina fötter utan att kompromissa med stil eller design. Read More

Passion för hållbar fotlycka

Fidelio drivs av passionen och målet att producera bekväma, hållbara och trendiga skor som ska inspirera kunden med en dos daglig fot-lycka. Varumärket arbetar också för att förbättra miljön, genom flertalet olika initiativ, såsom ett hållbart produktionskoncept och tillverkning från miljövänliga material.
Fidelio’s fotbäddar är ekologiska och skornas tillverkningsprocess är vattenbaserad. De använder de återvunnet material i sina förpackningar och strävar ständigt efter att minska avfallet i deras produktion.

Fidelio är också en del av programmet “BSCI” (Business Social Compliance Initiative), som säkerställer att deras produktion sker under goda arbetsvillkor och följer internationella sociala standarder. Genom dessa initiativ arbetar Fidelio för att minska sin miljöpåverkan och bidra till en mer hållbar framtid.

För dig med hallux valgus och plantar fasciitis och svullna fötter

Fidelio använder en fotbädd som är utformad för att ge rätt stöd och avlastning för fötterna. Den har en extra bred tåbox som ger gott om utrymme för tårna att röra sig fritt och därmed minska trycket på hallux valgus. Skorna har också en mjuk och flexibel ovandel som formar sig efter foten vilket minskar risken för skav och irritation.
För dig som har plantar fasciitis har Fidelio en speciell fotbädd som ger extra stöd och avlastning för hälen och fotvalvet. Detta kan bidra till att lindra smärta och obehag samt främja läkning av plantar fasciitis.

Fidelio-skor är också idealiska för personer med svullna fötter, eftersom de är utformade för att vara lätta att ta på och ta av. Dessa skor har bland annat justerbara kardborreband och snören som enkelt kan regleras för att ge rätt passform och stabilitet för just dina fötter.

Om varumärket

Fidelio är ett tyskt skomärke som grundades 1948 i Pirmasens av Ferdinand Wittmann. Sen start har de haft målet att producera bekväma och högkvalitativa skor med hänsyn till fotens anatomi och hälsa.

Idag är Fidelio känt för sina fotriktiga fotbäddar som främst ger stöd och avlastning till dig med hallux valgus, svullna fötter eller plantar fasciitis. Varumärket arbetar även för att minska sin miljöpåverkan genom hållbara produktionsmetoder och användning av miljövänliga material.

Produkter från Fidelio