Cinnamon

Svenska varumärket Cinnamon har ett brett sortiment med en hel uppsjö av olika skor. Varumärkets skor är en blandning av nytänkande färgstark design och klassiska mönster och modeller. Read More

Fotproblem blev företagsidé

Idén till varumärket Cinnamon föddes då Ninni, grundaren, råkade ut för en lindrig bilolycka som gjorde att hon permanent behövde ha egna innersulor i skorna. Hon upptäckte att det var svårt att få tag på och köpa snygga, färgglada skor där innersulan var utbytbar. Där föddes idén till varumärket Cinnamon vars vision och syfte blev att skapa snygga skor som också skulle vara bra för fötterna. Här finns allt från klassiska sneakers, sandaler, stövlar och kängor till mer stilfulla klackskor och loafers. Dessutom innehåller Cinnamons utbud också kardborreskor, tofflor, ballerinaskor samt träskor och clogs. I sortimentet finns både herr- och dammodeller.

Snygga och fotriktiga skor

Med hjälp av svenska ortopeder startade Ninni Cinnamons produktutveckling. Där innehöll hennes första kollektion tre olika typer av sandaler, där alla hade urtagbara sulor, och en av sandal-modellerna var designade med ett stretchmaterial, specifikt för de med hallux valgus-problem.
Idag finns ett brett sortiment med dam- och herrskor som är uppdelat i olika fotriktiga kategorier baserat på olika typer av fotproblematik. Idag finns därför snygga och funktionella skor till dig som lider av hallux valgus, hammartå, hälsporre och högt samt lågt fotvalv. Dessutom finns det skor speciellt designade och tillverkade för att lindra fötter som kämpar med liktornar och förhårdnader, plantar faciit och pronation samt supination.
Du som har hallux valgus eller känsliga fötter rekommenderas att använda en sko i mjukt skinn utan grova sömmar eller vassare kaner. Självklart har samtliga modeller (med undantag från enstaka innetofflor och sandaler av kork) även urtagbara innersulor. Nu kan du äntligen ha snygga fotriktiga skor oavsett fotproblematik. Är du osäker på vilka skor som passar dina fotbesvär kan du höra av dig till oss.

Om varumärket

Varumärket Cinnamon är ett svenskt skomärke som skapades år 2009 av Ninni Jonsson i Alingsås. Innan Cinnamons start arbetade hos som inom modebranschen textilingenjör och har redan sedan barnsben agerat entreprenör. Varumärket Cinnamon finns idag hos ca 150 st återförsäljare i Sverige, Finland och Norge. Det finns även fysiska butiker i Göteborg, Stockholm, Malmö och Uppsala som bara säljer skor från Cinnamon. Namnet Cinnamon för tankarna till kanelbullar och till svenska glada, varma traditioner.