Ecco

Ecco’s skor är kända för sin höga kvalitet och goda hållbarhet. Deras unika skomakarkonst tog fart år 1963 och än idag tillverkar de läderskor med naturlig anatomisk passform som formar sig efter dina fötter. Ecco fokuserar också mycket på miljön och har utvecklat en alldeles egen hållbar läderproduktion. Read More

Producerar eget hållbart läder

Ecco’s läderproduktion är en av de mest hållbara i världen. Istället för att använda konventionella metoder använder de sig av en unik process som kallas för “DriTan”. Denna process minskar vattenanvändningen med upp till 80% och minskar kemikalieanvändningen med upp till 50%. Detta bidrar till en miljövänligare och mer hållbar produktionsprocess som samtidigt ger hög kvalitet på lädret. Varumärket är ett av få skotillverkare i världen som kontrollerar hela produktionskedjan, från skinn till färdig sko. Genom att ha full kontroll över läderproduktionen kan Ecco se till att deras skor är tillverkade av högkvalitativt läder som är hållbart, mjukt och bekvämt.

Skor som formar sig efter dina fötter

Ecco’s skor är kända för sin komfort och passform, vilket är en direkt följd av den höga kvaliteten på lädret. Ecco’s läder är mjukt, tåligt och formar sig efter din fots unika passform. Detta gör att skorna är bekväma att ha på sig under både korta och långa dagar på språng. Ecco-skor har också fotriktiga funktioner som hjälper till att hålla fötterna friska och förebygga fotproblem och obehag. Bland annat är lädret, som används i skorna, andningsbart, vilket gör att fötterna hålls svala och torra samt förhindrar illaluktande fotodör. Sulorna är tillverkade av material som kork eller skum, vilket anpassar sig efter din fot och erbjuder dämpning och extra stöd för fotvalvet. Har du egna sulor är det bra att veta att många av Ecco’s skor även har en löstagbar innersula, vilket gör det möjligt att anpassa skons passform och stöd.

Om varumärket

Ecco är ett välkänt skomärke som grundades i Danmark 1963 av Karl Toosbuy. Sedan dess har Karl och Ecco fokuserat på att skapa skor med hög kvalitet och komfort. Ecco är även dedikerade till hållbarhet och har ett starkt miljöengagemang. De använder sig av återvunnet material och veganska alternativ när det är möjligt och har en nolltoleranspolicy mot onödigt avfall och förorening. Ecco erbjuder ett brett utbud av skor, från eleganta loafers och sneakers till robusta vandringskängor. De är även en av få i branschen som dels producerar sitt eget läder och har kontroll på hela processen från start till producerad sko.