Blundstone

Letar du efter hållbara boots eller funktionella arbetsskor? Då behöver du inte leta längre än till varumärket Blundstone. Sedan 1870 har de tillverkat fotriktiga och hållbara skor som passar alla typer av arbetsuppgifter. Deras ikoniska boots har blivit populära att bära både till vardags och arbetet. Oavsett sko får du en hållbar och funktionell produkt som håller länge. Read More

Minska skoavtrycket på miljön

Utöver att vara funktionella och hållbara, är Blundstone-skorna också ett miljövänligt val. Företaget är engagerade inom miljö och hållbarhet och arbetar därför ständigt med att minska sitt avtryck på miljön. Varumärket Blundstone har bland annat arbetat med att minska mängden avfall som produceras vid tillverkning av skorna och använda mer hållbara material. Dessutom kan du använda dina Blundstone-skor länge, vilket minskar behovet av att köpa nya skor och därmed minska din totala miljöpåverkan.

Med skyddande tåhätta

Blundstones fokus på kvalitet, funktionalitet och hållbarhet syns i deras val av material och tillverkningsprocesser. Alla skor från Blundstone är gjorda av högkvalitativt läder som är hållbart, tåligt och bekvämt. De flesta av deras skor är också vattenavvisande och har en tåhätta som skyddar dina fötter mot hårda stötar och slag. Detta gör att de passar utmärkt för dig som arbetar inom bygg och kök eller har en vana av att sparka fotboll med tröskeln. Dessutom är många av deras modeller utrustade med en sula som ger ett bra grepp, vilket är viktigt för dem som arbetar utomhus oavsett väder eller terräng.
Om varumärket
Varumärket Blundstone kommer från Australien och grundades år 1870 av John Blundstone. Från början tillverkade och producerade Blundstone stövlar för bönder, gruvarbetare och byggnadsarbetare. Med tiden anpassade sig företaget och utökade sitt sortiment för att inkludera skor för både vardag och arbete.
De tog även steget att börja tillverka skor som passar både herr, dam och barn. På 1960-talet introducerade Blundstone sin ikoniska Chelsea-stövel med resår på sidorna, som blev en grundsten i varumärket och bidrog till att etablera deras rykte för hållbarhet, komfort och partiskhet. Idag säljs Blundstone-stövlar i över 50 länder runt om i världen och är kända för sin robusta, mångsidiga design och högkvalitativa hantverk.