Fri frakt över 499kr | Alltid fri retur

Moms

Privat
Företag

Din kundvagn

Din kundvagn är tom

Varukorg

Handledssmärta (Överbelastning av handled)

Överbelastning är en vanlig orsak till smärta i handlederna. Vid överbelastningssmärta har handleden utsatts för tungt eller för mycket belastning av handleden under en kortare period. Smärtan i handlederna orsakas ofta av mindre lokala inflammationer. Strukturer som överbelastas är framför allt handens sträck- och böjmuskulatur vilka svarat med inflammation som leder till smärtpåverkan. Monotona rörelser ökar risken markant för överbelastning och smärtpåverkan i handlederna. Smärta kan dels vara utlöst från kontorsarbete till arbeten som kräver tunga lyft. Smärtan är dock relativt snabbt övergående under förutsättning att handleden avlastas med vila eller minskad aktivitet.

Symptom

Smärtpåverkan i och omkring handleden. Smärtan kan även stråla uppåt i underarmen. Synlig svullnad kan förekomma i och omkring handleden och närliggande strukturer.

Åtgärder för att lindra handledssmärta

Behandlingen för denna typ av problem är avlastning och vila. Det är mycket viktigt att de strukturer som överbelastats får möjlighet till vila för att inflammationen och smärtan skall kunna avta.