Din kundvagn

Din kundvagn är tom

Varukorg

Privat & företag

Privatperson
Företag

Till dig som är privatperson

Våra uppdragsgivare är främst den offentliga sjukvården i Västra Götaland men även företag, idrottsföreningar och privatpersoner är våra kunder. Du som privatperson är välkommen till oss direkt eller med remiss från läkare. Vi är en naturlig länk i vårdkedjan på de sjukhus där vi är verksamma och ingår i ett flertal team såsom protesteam, barnrehabilitering, diabetesteam och reumatikerteam. Till oss kan man komma utan att boka tid. Våra drop-in tider finns på första sidan. Vill man ha en bokad tid så kontakta oss via telefon eller mail.

Inlägg

Långvarigt gående på hårda golv, ensidiga rörelser eller användande av felaktiga skor kan ge upphov till överbelastningsskador. Används individuellt tillverkade fotbäddar blir belastningen av foten jämnare fördelat, ”trampdynorna” under hälen och framfot avlastas. Felställningar i foten kan ge upphov till ökad belastning av vissa leder, framför allt knän. Dessa felställningar kan korrigeras genom fotbäddens utformning. Syftet med en individuellt tillverkad fotbädd är att antingen stödja, avlasta eller korrigera.

inlagg

Skor

En bra sko ska ha en stabil hälkappa och en stadig sula, som inte böjer sig för lätt. Sulan ska endast böja sig vid tå-lederna, eftersom det är där foten böjer sig. En alltför mjuk sko kan vara orsaken till smärtor i foten. Om man ska ha inlägg i skon är det bra om innersulan går att ta ur skon. det är även en fördel om skon har snörning eller kardborrbandsknäppning för att kunna justera passformen över vristen.

skor

Proteser

Proteser används istället för en saknad kroppsdel. Vanliga typer av proteser är de som ersätter någon del av benet, armen eller ett bröst. Om inte kroppsdelen saknades redan vid födseln kan orsaken till amputation vara en olycka, cancer, eller svårläkta sår p g a dålig cirkulation.

protes

Ortoser/Skydd

Ortoser är ett samlingsnamn på stöd som används nära kroppen. Ortosens syfte kan vara att stödja, avlasta, begränsa rörelse eller ge kompression och värme. För de flesta typerna av vanligt förekommande ortopediska diagnoser finns någon typ av lämplig ortos. Exempel på problem där en ortos kan ha god verkan är tennisarm, ledbandsskador i knä och fotled, ryggproblem samt hälsporre.

ortos

Till dig som är företagare

Har du eller dina anställda problem med smärta i fötterna eller problem med lederna. Då kan vi hjälpa er. Vi arbetar gärna tillsammans med ditt företag för att välja ut rätt typ av skydd eller inlägg. Vi arbetar med den senaste tekniken för att tillverka inlägg och kan komma ut till er arbetsplats med vår portabla scanningutrustning.Kontakta gärna oss så kan vi diskutera på vilket sätt vi kan hjälpa er. Det kan vara en bra investering för att minska sjukskrivningar. Är det fler på företaget som behöver hjälp så kan vi komma ut till er arbetsplats och hjälpa er där.

Samarbetspartner

Som samarbetspartner med oss får du rabatt på dina inköp i vår webbutik. Det är ett enkelt och smidigt sätt att hjälpa dig och dina anställda. Vi hjälper naturligtvis till att välja rätt produkt. Kontakta oss för mer information.

company

Kontakta oss på 0500-483000 eller e-butik@ortopedservice för enskild rådgivning och hjälp. Kontakta marcus@ortopedservice.se för rådgivning och hjälp för företag.

X